تحقیق و توسعه را میتوان موتور محرکه توسعه سازمان دانست. در گذشته، گزینههای توسعهی صنعت و ایده های توسعهی محصولات سازمان، صرفاً بر اساس علایق و مشاهدات موردی الگوهای برتر، توسط افراد صاحبنفوذ سازمان و برداشت کلی ایشان از وضعیت بازار، کسب و پیگیری میشد، و طراحی محصولات طی روند غیراصولی و به صورت آزمون و خطا صورت میپذیرفت.
عدم بهرهگیری از نظام مدیریتی تحقیق و توسعه و افراد ذیصلاح در این مسیر منجر به توسعه ناموفق کسبوکارها و محصولات برخی از برندها شده است.
تحقیق و توسعه مرکز پرورش ایدههای جدید کسب و کار، و محصولات سازمان است و علاوه بر آن همواره بر وضعیت محصولات موجود سازمان نظارت دارد تا در صورت نیاز اصلاحاتی را اعمال نماید و جانی دوباره به محصولاتی دهد که چرخه عمر آن ها به افول نزدیک شده است. تحقیق و توسعه در فرایند توسعه کسب و کار با استراتژیست همکاری مینماید و در جمعآوری، غربالگری، تهیه طرح توجیهی و کسبوکار، تصمیمگیری در خصوص توسعه کسبوکار و کنترل فرایند توسعه تأثیرگذار است.
تحقیق و توسعه در فرایند مدیریت سبد محصولات، در خصوص حفظ، حذف و یا اضاف کردن محصولات جدید تأثیرگذار است. ایجاد و پرورش یک محصول برای سازمان همچون زایش و پرورش یک کودک برای یک خانواده اهمیت دارد و از این رو تحقیق و توسعه تمامی تلاش خود را انجام میدهد تا بهترین تصمیمات را در خصوص مدیریت سبد محصولات اخذ نماید.
توانمندسازی سازمانها در حیطه تحقیق و توسعه از اقدامات اساسی است که مشاوران مدیریت برای شرکتهای طرف مشاور خود در نظر گرفته است و از طریق تدوین و پیادهسازی کارکردهای زیر این امر محقق میگردد.
- همکاری در توسعهی صنعت
- مدیریت سبد محصولات
- عملیات طراحی
- ایجاد و بهروزرسانی پایگاه علمی-فنی تحقیق و توسعه